UTBILDNING OCH RÅDGIVNING

HÅLLBAR MAT

Cecilia Walton på Kreativa Kök är kock, diplomerad kostrådgivare och utbildad förändringsledare för hållbar mat. Cecilia erbjuder kostföreläsningar och matlagningskurser från grundläggande till mer avancerad nivå. Fokusområden är en kombination av gott, hälsosamt och hållbart.

Våra kunder finns exempelvis inom dagligvaruhandeln, förskola, skola, idrottsrörelsen och restaurangbranschen. Alla företag och organisationer som är intresserad av en mer hållbar utveckling för medarbetarnas hälsa och vår miljö, har glädje av våra föreläsningar och kurser.

föreläsningar

Goda & hälsosamma matvanor (75 min)

Hur påverkas vi psykiskt och fysiskt av vår valda livsstil?

Näringsfakta: Vad? Varför? Hur?

Hitta balans för en skön och hållbar livsstil

Tips på goda och enkla måltider

Mat för livet- tips för att bli lite mer hållbar

Exempel på målgrupper: Företaget som behöver ta tag i den allmänna hälsan på arbetsplatsen för den breda publiken, Idrottsföreningen som behöver befästa goda och sunda matvanor hos sina unga utövare.

Mat för livet – en föreläsning om hållbara matval- (45 min)

Individuell hållbarhet genom Vad och Hur vi äter kopplat till psykisk och fysisk hälsa

Hållbarhet från jord till bord, bord till jord, hav till bord, bord till hav.

Övergripande om hur matproduktionen behöver förändras nationellt och globalt för att försörja världens befolkning med mat i framtiden.

Målgrupp: Företaget som vi ta del av det senaste inom hållbara mattrender. Perfekt som lunchföreläsning! Vi levererar gärna lunchlådor med innehåll som kopplar till föreläsningen.

Måltidsmodellen- Från jord och hav till mun (60 min)

2016 lanserades Måltidsmodellen av Livsmedelsverket, som tydliga riktlinjer för att stödja verksamheter inom den offentliga måltiden. Under denna föreläsning går vi igenom vad de 6 pusselbitarna Säker, God, Näringsriktig, Hållbar, Trivsam, Integrerad innefattar. Vilka delar av Måltidsmodellen behöver er verksamhet stärka?

Målgrupp: Verksamheter inom den offentliga måltiden, d v s förskola, skola och äldreomsorg.

Måltidsmodellen- med fokus på Trivsam & Integrerad (45 min)

Många skolor och förskolor är duktiga på att laga bra mat som är både hälsosam och hållbar idag. Vi vet att den största utmaningen idag är att få både förskolebarn och skolbarn att faktiskt äta den mat som serveras. Vilket dels leder till ett ökat svinn, men också att barnen inte får i sig den näring de behöver för att orka med sin dag. I skolan skall barnen dessutom prestera resultat. Vi ser ett mycket stort behov på många ställen att arbeta mer fokuserat på att Integrera maten hos barnen och ungdomarna med bland annat större Trivsel. Den här föreläsningen lyfter upp frågan och ger grundläggande förslag på hur man kan arbeta för att få bukt med detta. 

Vår föreläsare och kursledare Cecilia Walton är kock och kostrådgivare och har dessutom jobbat som säljare i flera år. Som kock och säljare finns det många likheter. Nämligen att båda är serviceyrken. Så hur kan vi serva våra barn på ett listigare sätt, för att få de att både förstå och

Rådgivning företag

Vi ser alltid till helheten och utför även rådgivande tjänster för delar av verksamhetsutvecklingen och organisationen. Exempelvis kanske ert kök behöver upprustas med nya maskiner, fast ni är osäkra på vilken kapacitet som krävs för er verksamhet. Eller så ser ni ett behov av att förbättra och effektivisera arbetsstrukturen och rutiner i köket på förskolan.

Cecilia utvecklar gärna recept med näringsberäkningar och förklaringar på hållbarhetstänket kring råvarorna med.

Nedan ser du exempel på hur upplägg har sett ut för några av våra kunder. Kontakta oss för mer information om hur vi kan lyfta er verksamhet till att bli mer effektiv och kvalitativ.

 

Matlagningskurs & kostråd

Vill du utveckla dina medarbetare i din matbutik till att ha högre kompetens inom hälsosam och hållbar mat, för att kunna/våga tipsa och ge råd till era kunder? Eller behöver er förskola göra en måltidsutveckling, som bättre följer Måltidsmodellen?

Vi erbjuder skräddarsydda upplägg för er verksamhet, där kurserna kan utföras i era lokaler, i externa lokaler eller delvis via video.

Matlagningskurserna kan utföras vid ett eller flera tillfällen, beroende på ambitionsnivå och önskemål av resultat. Vi lägger upp kursen utifrån förkunskaper hos deltagaren eller deltagarna och kan utföra kursen i den vanliga verksamheten där det är praktiskt möjligt. Det gör kursen tids- och kostnadseffektiv.

Vår strävan är att bidra med kunskaper som ger långsiktighet i verksamheten och det finns alltid kompletterande kurser att gå längre fram. Alla kurser kan numera göras digitalt!

personlig träning i goda matvanor- digital

 Ett 8-veckorsprogram för att bygga din hälsosamma och hållbara livsstil för stärkt immunförsvar och mer energi i vardagen.

Handledningssamtal & Recept- 4 timmar, 4995 kr

  1. Starta kostregistrering. 60 min.
  2. Handledningssamtal efter 2 veckor. 2 recept att laga på egen hand. 60 min.
  3. Handledningssamtal efter 2 veckor. 2 recept att laga på egen hand. 60 min.
  4. Summering efter 2 veckor. 60 min.

Boka även gärna våra öppna cook along (digitala livestreamade matlagningskurser), för att samtidigt stärka dina matlagningskunskaper.

 

Cecilia Walton är kock, diplomerad kostrådgivare & förändringsledare för hållbar mat enligt måltidskonceptet Diets for a green planet. Genom Cecilias personliga handledning kan du skapa en hållbar långsiktig livsstil både för din hälsa och miljön. Använd gärna ditt friskvårdsbidrag!

Cook along- livestreamad kurs

Stärk dina matlagningskunskaper på ett enkelt, smart och roligt sätt genom att boka en av våra cook alongs!

Vi har endagars- och flerdagarskurser. Oftast är varje kurstillfälle på 1 timme och körs via Zoom. Vår kursledare Cecilia guidar och visar  varje steg och det finns möjlighet att ställa frågor muntligt under tiden, samt interagera med andra deltagare. Antingen blir maten klar lagom till lunchen eller middagen. På vår bokningssida ser du aktuellt kursutbud och kan boka dig direkt. 

Cecilia har föreläst för tusentals personer sen 2015. Hennes föreläsarstil är inspirerande och pedagogisk med konkreta vardagstips.

Kunder som anlitat Cecilia är bl a: Marginalen Bank, Älmhults kommun, PREEM, ICA Norrviken, ICA Stuvsta, IKEA Uppsala, Förskolorna Upptäckarna, Liberorum Förskolor, Bausch & Lomb, Morris Advokatbyrå, SISU Stockholmsidrotten (flertalet idrottsföreningar), Smålandsidrotten och Sveriges Turistförening.

Utbildning och inspiration till medarbetare i dagligvaruhandeln

ICA Nära Norrviken och ICA Nära Stuvsta har sett ett ökat behov att personlig kundservice och har satsat på fler och bättre kundupplevelser. Båda butikerna har skickat sina medarbetare på matlagningskurs och föreläsning om hälsosam och hållbar mat, samt anlitar Kreativa Kök regelbundet för kundaktiviteter i butiken. 2021 var det dags för ICA Nära Abrahamsberg, som hakade på en online-kurs på 10 ggr. Nu har vi ett fortsatt samarbete under 2022. 

Bryta Trenden- det gjorde vi i Älmhult

Medarbetare i kommunen ingår 2018-19 i ett hälsoprojekt som heter Bryta Trenden. Under två dagar på höstlovet 2018 fick kökspersonal för offentliga måltider (förskola, skola, äldreomsorg), varsin halvdag med kostföreläsning och inspirationsmatlagning. Det var mycket uppskattad teambuilding och att få nyvunna kunskaper och inspiration både till sin privata matlagning och maträtter som de kan skala upp till storkök.

Så här skriver Cecilia Tyrberg som är projektledare: ”Vi fick en workshop med inspirerande moderna recept, entusiastisk handledning samt en föreläsning med både fakta och personliga erfarenheter. Cecilia lyfte våra kunskaper gällande råvaror, hållbarhet och tankesätt kring mat till en helt ny nivå.”

SAGT OM CECILIA

”Vi har anlitat Cecilia till våra kostföreläsningar de senaste åren. Cecilia levererar det vi vill ha och är väldigt omtyckt av våra kursdeltagare.

Gunilla Lindström, Verksamhetschef – utbildning på RF-SISU Stockholm

Kontakta oss

Postadress: Dr Widerströms gata 50  129 54 Hägersten
Tel: +46-070 684 16 65

Godkänd för F-skatt
Org. nr 559116-4420

 

1