Matlagningskurs online

matlagningskurs online med livestreamad guidning

Sedan 2013 har Kreativa Kök satt matglädjen i centrum. Vårt främsta syfte är att coacha dig till att få en enklare och smidigare vardag, utan att ge avkall på kvaliteten i det du och din familj äter. Tvärtom!

Skrolla vidare för att se kommande kurser med innehåll och priser! Missa inte våra kostnadsfria webinars. Höstens schema ligger nu uppe!

Vi har tidigare coachat privatpersoner i deras eget kök utifrån önskemål och kunskapsnivå. Genom våra onlinekurser i matlagning och matkunskap kan vi nå fler och du kan fortfarande gå kursen hemma hos dig själv. Eller där du befinner dig, så länge du har uppkoppling och ett kök där du är! Eftersom våra kurser livestreamas har du möjlighet att ställa frågor direkt till kursledaren Cecilia. Du får även tillgång till kursen 1 vecka i efterhand, då vi spelar in den samtidigt.

De flesta av våra kurser är 1 timme och utförs 17.30-18.30, så att middagen blir klar i lagom tid. Vi har även andra specialkurser som är längre och kan innehålla mer teori.

Kommande kurser i korthet (ladda ner PDF för mer info):

9 aug 17.30-18.30 Smak och textur. Lär dig om hur smaker och textur förändras genom olika tillagningssätt. 295 kr

10 aug kl 17.30-18.30 Vegetarisk ugnsrätt allt-i-ettLär dig mer om vegetarisk matlagning och vad som är viktigt att tänka på rent näringsmässigt. 295 kr

11 aug kl 17.30-18.30 50/50 växtbaserat och animaliskt protein. Få det bästa av två världar genom att kombinera proteinkällor. 295 kr.

21 augusti kl 16.30-19.00 Kom i gång med höstens middagar. Få en inspirerande start på hösten. 495 kr.

Matlagningskurser online aug 2022

Så här går det till

De flesta onlinekurser pågår 1 timme och vi lagar en maträtt på ett visst tema. Nedan ser du fler av våra teman.

Pris för en 1-timmes kurs är 295 kr. Paketpris vid köp av 3 kurser samtidigt är 795 kr.

Vår kock Cecilia lagar maten parallellt som hon pedagogiskt guidar dig och de andra deltagarna via Zoom. Några dagar i förväg skickar vi recept, inköp och utrustningslista. 

Under kursen är vi mellan 10-20 deltagare och är öppen för vem som helst att boka. (är ni en grupp som vill boka en sluten kurs, kontakta oss för mer info).

Genom ditt deltagande i kursen godkänner du samtidigt att kursen spelas in, för att man ska kunna gå om kursen under kommande vecka. Skulle du få förhinder under själva kurstillfället har du alltså chans att gå kursen ändå.

Några kommentarer från kursdeltagare nu och tidigare personliga coachningar:

”Du har förändrat mitt liv!”

Otroligt smart att gå kurs hemifrån och kunna arbeta med mina egna maskiner och redskap”.

”Praktiskt att gå kurs utan att behöva åka långt

Kostnadsfria inspirationspuffar (webinar) hösten 2022

Häng med på våra morgonwebinars var tredje fredag morgon kl 8.00-8.30 via Zoom. Boka dig via kontaktformuläret nedan, så skickar vi länk. Glöm inte att ange datum. 

19 aug- Laga mat Smart med höjda matpriser.

Vi är nu i ett världsläge där priserna på mat stiger. De som har bäst förutsättningar för att kunna laga och äta bra mat, är de som kan, vågar och vill mer om matlagning. Det gäller att handla smart och troligen att gå över till mer växtbaserade alternativ. Många är osäkra på matlagningsteknikerna för vegetarisk matlagning eller att delvis byta ut animalier, utöver att många inte säger sig bli mätta på vegetarisk mat. I det här webinariet går jag igenom några punkter värda att lägga på minnet och lära sig för att även fortsättningsvis hålla en rimlig budget för matinköpen. Utan att för den delen ge avkall på kvaliteten. Tvärtom!

9 sep- Energismart med rätt mat och motion. Hur kan jag lägga upp mitt dygn för att orka prestera jämt under dagen? Genom att lägga en bra grund i sina mat- och motionsvanor, kan vi hitta bättre balans i vardagen.

30 sep- Skördetid! Laga och förvara höstens skördar. Vi går igenom lite olika sätt att laga nu och framförallt hur vi kan förvara mat genom olika konserveringsmetoder, för att äta senare.

21 okt- Fiskrätter på annan fisk än lax och torsk. Många upplever att de fastnar och inte riktigt har koll på hur man kan laga andra fiskarter än lax och även torsk. Vi går igenom andra fiskar som ändå är ganska lätta att hitta i fiskdisken och tips på tillagning.

11 nov- Vårt ekosystem med magen i huvudrollen. Vad finns det för fördelar att se vår kropp som ett eget ekosystem och kraftverk? Vi kan få större förståelse för hur vår valda livsstil påverkar vårt eget ekosystem. Vi går igenom hur vi med ganska enkla medel kan påverka det till vår fördel.

2 dec- Decembertips. Det blir lite tips för den stora matmånaden med recept och så!

 

KONTAKTA OSS

Postadress: Dr Widerströms gata 50  129 54 Hägersten
Tel: +46-070 684 16 65

Godkänd för F-skatt
Org. nr 559116-4420

 

1