Matlagnings­kurser offentlig måltid

matlagningskurser för offentlig måltid

För måltidsorganisationer såsom kommuners skolkök, äldreboende eller privata aktörer med tillagningskök på skola, förskola och äldreomsorg erbjuder vi  matlagningskurser för offentlig måltid. Vi inspirerar och coachar utifrån behov av att utveckla smakfulla, näringsriktiga, klimatsmarta och hållbara måltider. Det pågår otroligt intensiv utveckling hos producenter för att skapa smidiga, hållbara och näringsriktiga produkter inom food servie och vi håller oss à jour med det senaste och mest aktuella. Vi arbetar med utveckling av vegetariska maträtter såsom ”50/50”-metoden och för att öka biotillgängligheten av mineraler såsom järn. Våra matlagningskurser för offentlig måltid anpassas efter målgruppen då exempelvis igenkänning och tradition är extra viktigt inom äldreomsorgen. Vi hjälper till med komplexa recept för att skapa smakfulla maträtter med rätt näringsinnehåll och med tanke på miljö och klimat för att bland annat sänka CO2e avtrycken.

Från september 2025 är Cecilia Walton, vår utbildningsledare, ambassadör för Good Grains, som har utvecklat en metod för att öka biotillgängligheten av järn och zink i spannmålsprodukter. Vi håller gärna praktiska kurser för att upptäcka vidden och djupet av användningsområdena för detta i kombination med andra aktuella producenter.

Dessa kurser håller vi gärna på plats i ett av måltidsorganisationens egna kök. Vi anpassar kursen så den passar verksamhetens planering och tider för att det ska bli så kostnadseffektivt som möjligt.

Det finns även möjligheter att arrangera kurser i externa lokaler och även livestreamad kurs där deltagarna är på annan ort än kursledaren. Det sistnämnda är både kostnadseffektivt och miljösmart. Däremot kräver det förstås en del planering och teknisk utrustning där deltagarna skall laga mat, för att det skall fungera smidigt digitalt.

Oavsett upplägg på matlagningskurs går detta att kombinera med våra föreläsningar och andra förfrågningar som rör måltidsutveckling. Nedan ser du exempel på kurser vi tillahandahåller.

Skicka gärna in en förfrågan via vårt kontaktformulär! Så kan vi starta en dialog om vilka behov som finns och vilket resultat ni vill nå.

 

Kursutbud

Mineralskiftet- öka biotillgänglighet av viktiga mineraler

Upptäck hur hydrotermiskt behandlat spannmål kan öka biotillgängligheten av järn och zink tillsammans med andra livsmedel. Lär dig även vilka kombinationer du bör undvika som hämmar upptaget. Vi erbjuder en workshop på 2,5 timme med tillagning för att se vidden och djupet av användningsområden med Good Grains spannmålsprodukter, med bakgrund av 40 års forskning. Vi anpassar kursupplägget utifrån målgrupp, d v s om det är för förskola, skola eller äldreomsorg.

Den här kursen är 2,5 timme lång.

Bakkurs grund & inspiration för salladsbordet.

Våga börja baka bröd på skolan och förskolan med grundläggande tekniker. Lär dig att baka bröd utifrån ett bra frukostbröd, ett mer mättande bröd till soppan och svinnsmart bröd för att ta hand om rester. När brödet jäser låter vi oss inspireras av variation för salladsbordet.

Den här kursen är en halvdagskurs.

Vegetarisk variation med smidiga och effektiva tekniker

Lär dig smidiga tekniker för att laga smakfulla vegetariska maträtter med rätt näringsinnehåll som mättar alla magar. Vi lär ut smarta metoder för att tillaga mat från grunden och med aktuella livsmedel för smakfullhet och god näring. Kursen anpassas för den aktuella målgruppen.

Kursen hålls som en hel- eller halvdagskurs.

Välkommen att kontakta oss med din förfrågan!

Postadress: Sidvallsvägen 13                135 49 Tyresö
Tel: +46-070 684 16 65

Godkänd för F-skatt
Org. nr 559116-4420

 

1