REFERENSKUNDER

Utbildning och inspiration till medarbetare i dagligvaruhandeln

ICA Nära Norrviken och ICA Nära Stuvsta har sett ett ökat behov att personlig kundservice och har satsat på fler och bättre kundupplevelser. Båda butikerna har skickat sina medarbetare på matlagningskurs och föreläsning om hälsosam och hållbar mat, samt anlitar Kreativa Kök regelbundet för kundaktiviteter i butiken.

Bryta Trenden- det gjorde vi i Älmhult

Medarbetare i kommunen ingår 2018-19 i ett hälsoprojekt som heter Bryta Trenden. Under två dagar på höstlovet 2018 fick kökspersonal för offentliga måltider (förskola, skola, äldreomsorg), varsin halvdag med kostföreläsning och inspirationsmatlagning. Det var mycket uppskattad teambuilding och att få nyvunna kunskaper och inspiration både till sin privata matlagning och maträtter som de kan skala upp till storkök.

Så här skriver Cecilia Tyrberg som är projektledare: ”Vi fick en workshop med inspirerande moderna recept, entusiastisk handledning samt en föreläsning med både fakta och personliga erfarenheter. Cecilia lyfte våra kunskaper gällande råvaror, hållbarhet och tankesätt kring mat till en helt ny nivå.”

Inspirationsmatlagning för Hällefors kommuns offentliga kök

Hällefors kommuns kostchef Stefan Lathi inser vikten av att hans medarbetare får nya kunskaper och ny inspiration med jämna mellanrum. För att inte tala om att ses och teambuilda utanför den stressiga vardagen. Under påsklovet 2016 fick 15 glada tjejer laga mat tillsammans med Cecilia på Kreativa Kök, med temat Hållbar mat.

Förskolorna Upptäckarna gjorde en total genomgång av de fyra köken

  • Skapat 4-veckors näringsberäknade menyer med frukost, mellanmål och lunch.
  • Uppdaterat kökspersonalens näringskunskaper genom föreläsning.
  • Uppdaterat utrustningen i köken med alltifrån knivar till snabbhack för att skapa rätt förutsättningar.
  • Lagat igenom flertalet av rätterna tillsammans med kökspersonalen under produktion för att även se vad som fungerar.
  • Genomgång om matprojektet med pedagogerna och även förklarat deras viktiga roll i barnens måltid.
  • Föreläsning för föräldrar, för att berätta vad vi gjort och en förälders viktiga roll i barnens ätande.

Lyssna på Berit Ahlin, som driver Upptäckarna, om varför hon satsade på matfrågan och startade matprojektet med Cecilia och Kreativa Kök

Hos Liberorum Förskolor var behovet lite annorlunda. Där har vi gjort följande

  • Startat upp matlagningen igen med en ny person när de avslutat catering, för att få dofterna tillbaka, som inspirerar och ökar aptiten hos barnen.
  • Skapat 4-veckors näringsberäknade menyer med mellanmål och lunch.
  • Uppdaterat kökspersonalens näringskunskaper genom föreläsning.
  • Lagat igenom flertalet rätter och testat olika metoder för att få logistiken att fungera med matlagningen på de två förskolorna.

Sagt om Cecilia

”Vi har anlitat Cecilia till våra kostföreläsningar de senaste åren. Cecilia levererar det vi vill ha och är väldigt omtyckt av våra kursdeltagare.”

Gunilla Lindström, Verksamhetschef – utbildning på RF-SISU Stockholm

 

Kontakta oss

4 + 6 =

Postadress: BOX 6005 129 06 Hägersten
Tel: +46-070 684 16 65

Godkänd för F-skatt
Org. nr 559116-4420

 

1